Medewerker Afdeling Operations Retail Services & Savings

Functieomschrijving
Wij zoeken iemand die het leuk vindt om mensen te helpen via telefoon en e-mail. Sta jij graag dagelijks in contact met klanten om hen verder te helpen bij belangrijke vragen over onze spaarproducten? Ben je klantvriendelijk, sterk in communicatie en resultaatgericht? Dan is dit de kans voor jou om aan te sluiten bij ons team! Als medewerker van de afdeling Operations Retail Services & Savings (OPS-RSS) help je klanten met hun vragen. Door de juiste vragen aan hen te stellen om ze op weg te helpen met hun bankzaken te kunnen regelen bij de DHB Bank. Je bent verantwoordelijk voor het openen en aanhouden van Spaar- en Depositorekeningen en internetbankieren.
 
Wat houdt het werk in:
Je beantwoordt inkomende telefoons en e-mails van spaarklanten en potentiële nieuwe klanten. Je bent de eerste aanspreekpunt voor klanten en bent verantwoordelijk voor het geven van juiste informatie zodat potentiële nieuwe klanten onze producten begrijpen. Je helpt onze klanten bij het digitaal bankieren met hun vragen of problemen. Hierbij is voldoende kennis van onze spaarproducten belangrijk. Daarom is het belangrijk dat je leergierig bent, zelfstandig kan werken en initiatief neemt. Je gebruikt je eigen kracht en kennis en weet ook wanneer je juist hulp van je collega’s kunt gebruiken. Je bent ook verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele activiteiten van de afdeling. Naast dagelijkse administratieve werkzaamheden zoals het openen van spaarrekeningen, verwerken van klanttransacties en klantgegevens lever je je bijdrage aan bij projecten op de afdeling. Hierbij werk je samen met de collega’s van je eigen afdeling maar kan ook met collega’s van andere afdelingen werken. We zijn continue bezig met ontwikkelen van nieuwe producten en verbeteren van onze service. Daarom is het belangrijk dat je op de hoogte bent van marktontwikkelingen en dat je verbeterpunten aandraagt.
 
Je hebt verder de volgende verantwoordelijkheden:
• Interne e-mail communicatie van de afdeling opvolgen en communiceren met andere afdelingen/klanten van de Bank;
• Beheer van klanten in het internetbankieren systeem van de Bank;
• Fysiek en/of digitaal archiveren van documenten, instructies, gegevens die onder de verantwoordelijkheid van de afdeling vallen.
 
Over deze competenties en vaardigheden beschik je:
• Je hebt een opleiding op (minimaal) MBO 4 niveau;
• Je hebt relevante werkervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur in de bancaire en financiële dienstverlening;
• Je spreekt/schrijft vloeiend Nederlands en beheerst de Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk;
• Je hebt ervaring met Microsoft Office Programma’s;
• Je bent klantgericht;
• Je bent resultaatgericht;
• Je communiceert helder en foutloos;
• Je bent in staat goed te luisteren om wensen van klanten te begrijpen;
• Je bent stressbestendig en echte aanpakker.

Spreekt bovenstaande je aan? 
Solliciteer dan direct via recruitment-ops@dhbbank.com.